Геолози ще обследват свлачището във Ветово, нужно е спешно укрепване

0
Нужни са над 500 000 лева
Нужни са над 500 000 лева Снимка: БГНЕС

Нужни са над 500 000 лева

Геолози ще обследват днес свлачището във Ветово, което отряза пет къщи и блокира долния път. Те трябва да дадат становище как да се направи укрепване, и то веднага, тъй като очакваното влошаване на времето и дъждовете ще компрометират допълнително опасния скат, информира Русе Медиа.

Кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед е притеснен, тъй като свлачището е активно и може да стигне до къщите. Част от живущите са евакуирани от домовете си, а други все още живеят в тях, но със страх. Пътят, който се е свлякъл, е правен преди повече от 20 години и е изграждан не с асфалт, а с бетонна настилка. От ВиК-Русе обясниха, че причината за инцидента не е при тях, тъй като в ската има много кухини и пръстта е суха, което означава, че не е имало течове. Водопроводната тръба се е счупила под тежестта на земната маса, която се е свлякла.

От областната управа са изготвили писмо до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, с което искат да се отпуснат средства за укрепителни дейности. По предварителни разчети сумата ще е над 500 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари