Живот на ръба: Къщи са заплашени от свлачището във Ветово

0
Местните се притесняват, че къщите им ще останат необитаеми
Местните се притесняват, че къщите им ще останат необитаеми Снимка: bTV

Отстраняването на щетите върви бавно 

Тонове земна маса се свлякоха и отнесоха път на метри от къщите на хората във Ветово, Русенско. Заради опасността от ново свличане отстраняването на щетите върви бавно, информира bTV.

Според местните хора дълго време изпод земята се е чувал звук на вода. Те предполагат, че ВиК авария е причината за свличането на земята.

От ВиК-Русе казват, че са правили обследване на района със специализирана техника за последно през октомври и такава авария тогава не е установена. Няма и официален сигнал за предполагаема авария, която да е подаден към тях.

Христо Димитров от ВиК коментира, че след свличането се вижда, че около тръбата е сухо и по-скоро става въпрос за обратния случай – земната маса чупи тръбата.

Хората са категорични, че става дума за авария, тъй като те не живеят в свлачищен регион. Местните се притесняват, че къщите им ще останат необитаеми.

Кметът на Ветово добави, че районът е обезопасен, като се очаква обследване от експерти, които да решат дали и по какъв начин може да бъде укрепено свлачището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари