Срутище затрупа път във Ветово

2
Жителите на няколко къщи са останали блокирани в домовете си, тъй като пропастта е на метър от портите им
Жителите на няколко къщи са останали блокирани в домовете си, тъй като пропастта е на метър от портите им Видео: Русе Медиа

Опасно пропадане на улица в град Ветово, Русенско.

Земната маса се е срутила вчера следобед и е затрупала долния път. Жителите на няколко къщи са останали блокирани в домовете си, тъй като пропастта е на метър от портите им.

Мария Цанева е била пред къщата си заедно със съседи, когато улицата изчезва пред очите й. „Те ми викат – недей да вървиш по края, виж, бордюрът е паднал и аз минавам леко, отивам при тях и както стояхме, туй всичкото се свлече, шурна една такава вода, ще кажеш, че от водопад шум“, разказва пред Русе Медиа жената.

Падналата земна маса е затрупала долната улица, по която минути преди това са минали два автомобила и камионът на сметосъбиращата фирма. На място веднага се отзовава кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, идват и аварийни екипи. Причината за инцидента е спукан водопровод, а от ВиК-Русе спират водата.

Първоначално решихме да започнем да освободим движението по долния път, впоследствие пристигна и главният инженер на ВиК и взехме решение на този етап, докато не се вземе окончателно решение какво точно следва да се направи и колко е сериозен проблемът, да не предприемаме каквито и да било действия. Положението е сериозно, но хубавото е, ако можем да кажем хубаво за нещо подобно, е че няма жертви и по-сериозни щети. Долният път е затворен в разстояние от 50 метра, а плочата,а върху която седим – това е горната част на улицата, отдолу е подкопана и има голяма вероятност тази част също в един прекрасен момент да тръгне надолу. В момента плочата, дори да е отлепена, е отлепена до самия имот и се надявам да не тръгнат имотите, защото тогава наистина ще бъде сериозен проблемът“, обясни кметът на Ветово.

Пръстта, която е затрупала долната улица, е около 1000 кубика. Извозването ѝ вчера е било спряно, защото свличането е продължило, а в непосредствена близост до напуканата плоча има електрически стълб.

Тази сутрин на място бяха екипи на ВиК-Русе и ЕРП-Север, които отново да огледат обстановката. От Енергото обясниха, че ще прехвърлят захранването на къщите от опасния стълб на съседните, за да имат хората ток. От ВиК пък ще пуснат вода по външна тръба.

Предстои оглед от междуведомствена комисия от областната администрация, която да реши как да бъде укрепено свлачището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Вода И Кал
    неУважаеми пишещи каквото ви падне , това не е път , а улица и винаги когато видите, че е пропаднала улица веднага викайте ВиК! ВИНАГИ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари