ГДБОП разби вратата на семейство с деца по погрешка

0
По случая в МВР тече вътрешна проверка и това беше поводът случая да бъде потулен
По случая в МВР тече вътрешна проверка и това беше поводът случая да бъде потулен Снимка: БГНЕС/архив

По време на специализираната полицейска акция, която се проведе в няколко столични квартала в понеделник, ГДБОП са объркали един от адресите и са разбили входната врата на семейство с малки деца.

За това потвърди и ръководителят на дирекцията комисар Любомир Янев. „Обект на вътрешна проверка в МВР е. Когато приключим проверката, ще ви дадем информацията”, каза той за БГНЕС.

Днес специализираната прокуратура и ГДБОП проведоха брифинг по повод действията по разследването, при което преди дни бяха задържани 20 човека, а десетки адреси бяха претърсени. На петима души ще бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и имотни измами. Групата е действала от 2014 г. в столичните квартали "Христо Ботев", "Враждебна", "Левски", "Дружба" и "Димитър Миленков".

Задържаните имат богато криминално минало. Те са осъждани за престъпления против личността - за телесна неприкосновеност, за полова неприкосновеност и закана за убийство. До момента 43 лица са разпитани в качеството на свидетели. Не всички от тях са жертви, част от тях са били свързани с групата. Много от жертвите обаче не желаят да дават показания, обясниха от ГДБОП.

Днес прокуратурата иска постоянно задържане за всички 5 обвинени. Специализираният съд гледа мерките им за неотклонение.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари