Гарабед: Съжалявам от дъното на душата си, че не успях да спася живота на госпожата!

17
Михаил насочи пистолет към мен, заплаши да убие семейството ми, заяви единият от обвиняемите
Михаил насочи пистолет към мен, заплаши да убие семейството ми, заяви единият от обвиняемите Видео: Русе Медиа

Двамата обвиняеми за отвличането, грабежа и убийството на Еранухи Пехливанян – Михаил Михов и Гарабед Веринян, остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Русе.

Съдия Петър Балков прие исканията на Окръжна прокуратура за най-тежката мярка за неотклонение, изложени от окръжния прокурор Георги Георгиев и прокурор Пламен Петков. Мотивите са, че и за трите престъпления се предвижда затвор, като за убийството присъдата може да бъде от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, информира Русе Медиа.

В обясненията, дадени от двамата обвиняеми, има противоречия по отношение на това кой е инициаторът и кой е извършителят на убийството. Това предстои да се изяснява – кой е извършител и кой помагач, но и двамата са съпричастни към престъпленията, казаха от прокуратурата.

Докато Михаил Михов запази мълчание, другият обвиняем Гарабед Веринян направи изявление пред съда, в което изрази съжалението си за случилото се. „Много съжалявам от дъното на душата си, че не успях да спася живота на госпожата. Нямах никаква физическа възможност да предотвратя това деяние. Беше под формата на заплаха за живота ми. Той /Михаил-б.а./ насочи оръжие, пистолет, към мен. Каза, че вечерта ще отиде да убие жена ми, детето ми, майка ми и сестра ми. Изказвам съболезнования на близките на жената, ще съдействам на разследването изцяло“, каза обвиняемият.

Той отрече да е участвал във физическото убийство на Еранухи Пехливанян, както и да е знаел какво е замислил съучастникът му. Според думите му, Михаил често го молел да го кара с колата. Когато разбрал, че иска да ограбят жената, се опитал да го разубеди, като му обяснил, че я познава. Но Михаил, според твърденията му, го заплашил с боен пистолет „Макаров“.

От прокуратурата отказаха да коментират дали сред веществените доказателства действително има пистолет и дали версията на Гарабед се потвърждава от събраните по делото на материали. Прокурор Георгиев обясни, че работата по случая продължава и в момента.

Защитникът на Гарабед Веринян – адвокат Миглена Ангелова, помоли за по-лека мярка за неотклонение заради чистото съдебно минало на обвиняемия и съдействието, което е оказал на разследването. Именно с негова помощ е разкрито престъплението, а и той е изразил съжаление за стореното.

Обратно на това, защитникът на Михаил Михов – адвокат Емил Тодоров, подкрепи искането на прокуратурата за постоянен арест. Мотивите му бяха, че с оглед обществения отзвук и за да се избегнат спекулации, че подзащитният му може да упражни намеса при събирането на доказателства, е по-добре засега да остане в ареста. Запазва си правото да обжалва, ако се появят нови обстоятелства. Михаил Михов каза единствено, че оставя на съда да реши за мярката.

И двамата защитници, след като чуха решението на съда, заявиха, че няма да обжалват постоянния арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    кольо
    Шокиращо е, какъв измислен фарс е нашият съд. Този съдия е доста неадекватен. Георгиев си го вика служебно да уважава всичко измислено от него. И вторият прокурор, като чете едва му се разбира. И последно, кой е наблюдаващия прокурор ? Шефа, или солташака до него? Защо са нужни двама? Защо все по гръмките обвинения на преден план е този смешник Георгиев, късмет ? Гръмки дела не се падат на простосмъртни прокурори. "Случаен" принцип ги разпределя. Смешник е и съдията, как пита : Ш'а обжалваш ли ?!?! Плаче за голяма метла този съд нещастния. Обвиняемите не коментирам.
  • 2
    1
    птица
    Българчето не съжалява, мълчи като г..з - алчен, мерзък. Другият е арменска лъжа, срам, все пак баща му не беше лош човек, а синът е откачил.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари