Гарабед Веринян: Бях принуден, съучастникът ми заплашваше мен и сина ми!

4
Съдът остави единия обвиняем за убийството на Еранухи Пехливанян за постоянно в ареста
Съдът остави единия обвиняем за убийството на Еранухи Пехливанян за постоянно в ареста Снимка: БТА

Съдът остави единия обвиняем за убийството на Еранухи Пехливанян за постоянно в ареста

Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми”.

Това заяви пред съда Гарабед – един от обвиняемите за жестокото убийство на жена в Русе.

По време на днешното заседание по делото съдът реши да остави него и другия обвиняем – Михаил, за постоянно в ареста, съобщи NOVA

Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа й. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми", заяви Гарабед Веринян.

Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието ѝ - често носила в себе си големи суми пари в брой.

Привечер на 11 януари Пехливанян излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната ѝ карта, след което се качил в автомобила й, сложил ѝ белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където имало още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях.

Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Птица
    До чичо Гошо: бг тарикат, който мълчи като г з се е направил на артист от театъра в ролята на полицай. Гаро се е крил от нея в на спалното, т к се познават. И той - га яде кюфтетата и деляха парите, бяха приятели, да ги хванаха - вече не са.
  • 11
    5
    Арменец
    Ами браво Гаро , от името на всички арменци в Русе ти благодарим за срамът който ще берем заради теб , как можа ???Цял живот изкара без да работиш , мързел , просто изчезни
  • 15
    4
    Христо
    Значи хем те принудил ,па после разделили мангизите,колко си долен тииии...ама той Съдията да не идва от Просена ,смърт за такива като вас
  • 12
    3
    vesi
    хем сте я разчнелили, хем наглеете, че едва ли не не сте го направили!Хора без капка съвест, горката жена(и колко много като нея), какво ли е изпитала преди да бъде убита ... какви мъже сте вие, измет долна, да станете храна на червеите ви пожелавам
  • 17
    2
    Чичо Гошо
    Добре де... познавал жената и съпругът и, което предполага, че и те го познават. Арменският хабитат са доста сплотени. Как тогава тя е била заблудена, че похитителят е полицай? Би трябвало да знае, че не е такъв и по някакъв начин да реагира. Все някой щеше да обърне внимание на жена търсеща помощ във време когато аптеката е приключвала работа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари