Facebook пуска олекотена версия под името Facebook Lite

1
Facebook Lite е предназначена специално заAndroid
Facebook Lite е предназначена специално заAndroid

Социалната мрежа Facebook oбяви пускането на по-олекотена мобилна версия под името Facebook Lite. Версията е предназначена специално заAndroid.

Lite ще използва много по-малко данни от оригиналната версия, а лансирането й е насочено към привличане на още повече нови потребители. Приложението в момента е достъпно в Азия, като през следващите няколко седмици ще стане достъпно и за Южна Америка, Африка и Европа.

„Направихме Facebook Lite , за да е по-бърз, по-надежден и по-ефективен по отношение на ползваните данни за страни с минимален достъп до широколентов интернет“, коментира изпълнителният директор наFacebook Марк Зукърбърг на своята страница.

Новото приложение представлява 1% от размера на оригиналното приложение. В него са включени части от миналият вариант като News Feed, ъпдейт на статуси, снимки и съобщения, но без поддръжка на видеодневници.

Неслучайно приложението е пуснато първо в Азия. Очаква се до 2019 г. 90% от потребителите да използват платформата през своите смартфони. До краят на следващата година се очаква Индия да изпревари САЩ като най-голямо население в социалната мрежа.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари