Ердоган затвори Истанбул заради COVID-19

2
От днес в полунощ се забранява влизането и излизането на автомобили в Истанбул и още 29 големи общини на страната
От днес в полунощ се забранява влизането и излизането на автомобили в Истанбул и още 29 големи общини на страната Снимка: Ройтерс

Турция въвежда още по-строги мерки за карантина във връзка с разпространението на коронавируса в страната, който до днес е отнел живота на 425 души, а 20 921 са заразени.

Мерките бяха огласени от президента Реджеп Ердоган в телевизионно обръщение към нацията, информира БТА.

От днес в полунощ се забранява влизането и излизането на автомобили в Истанбул и още 29 големи общини на страната, както и в черноморския град Трабзон. Пътуването от и до тези градове ще става само със специално разрешение.

Към забраната за излизане навън на хората над 65 години се прибави още една възрастова група. От днес за срок от 15 дни се забранява излизането навън на младежи под 20 години, т.е. родените след 1 януари 2000 г.

За всички граждани на страната се въвежда задължително носене на маски в местата с големи струпвания на хора, включително в супермаркетите, на пазарите и на работните места.

За онези,които не спазват наложената вече мярка за три крачки разстояние при пазаруване или в обществения транспорт, ще се налагат глоби до 5 хил. лири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари