Емил Кошлуков се извини за качеството на предизборните дебати по БНТ

0
Според Изборния кодекс от БНТ сме длъжни да предоставим еднакво ефирно време на всички партии, обясни генералният директор на телевизията
Според Изборния кодекс от БНТ сме длъжни да предоставим еднакво ефирно време на всички партии, обясни генералният директор на телевизията Снимка: Фейсбук

Според Изборния кодекс от БНТ сме длъжни да предоставим еднакво ефирно време на всички партии, обясни генералният директор на телевизията

Генералният директор на Българската национална телевизия се извини за качеството на предизборния дебат, който се налага на зрителите да виждат в ефира на БНТ.

Както Dunavmost писа в предаването "Панорама" се стигна до обиди, крясъци и заплахи. В тази връзка Кошлуков обясни с пост в социалните мрежи, че "предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията".

Той допълни, че според Изборния кодекс от БНТ са длъжни да предоставят еднакво ефирно време на всички партии.

Публикуваме целия текст на изявлението му:

"Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото Народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Дебили.
    Каквито дебатите - такива кандидатите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари