Обиди, крясъци и заплахи в студиото на "Панорама"

6
Идват бесилките, обяви Венцислав Ангелов - Чикагото
Идват бесилките, обяви Венцислав Ангелов - Чикагото Снимка: Кадър БНТ

Идват бесилките, обяви Венцислав Ангелов - Чикагото

Абсурдите на Изборния кодекс доведоха до поредните унизителни сцени в студиото на "Панорама".

Крясъци, заплахи с "гилотини и бесилки", антисемитски внушения и проруска пропаганда изпълниха ефира на водещото публицистично предаване на 10 март, отбелязва Булевард България.

В студиото влязоха Симеон Славчев от "МИР", който преди ден се похвали, че свалил украинското знаме от фасадата на Столична община, главният редактор на "Поглед.инфо" Румен Петков (кандидат депутат от "Левицата"), Боян Расате от БНД и Венцислав Ангелов - Чикагото от формация на име "Истината и само истината".

И Расате, и Ангелов са осъждани за криминални престъпления - единият беше признат за виновен за нападението над LGBT-центъра "Рейнбоу хъб", а Чикагото за притежание на наркотици с цел разпространение.

Действащият Изборен кодекс обаче не поставя никакви ограничения за участието им в национален ефир - напротив, дава им равно право на изява с всички най-големи партии и коалиции.

До напрежение в студиото се стигна още в първите минути на "дебата", след като Боян Расате изнесе реч срещу престъпленията на комунистическия режим, а Румен Петков реши да го иронизира, като каза "Тук понякога става весело".

"Ми да станем да му бием по един шамар, за да не му е толкова весело", беше реакцията на националиста.

Кадър БНТ

Малко по-късно Ангелов реши да използва повода с 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи, за да разгърне несвързана тирада с антисемитски теории на конспирацията, което накара водещият Бойко Василев да реагира остро.

"Идват бесилките", обяви Чикагото по адрес на "световния заговор", докато Расате предлагаше "за да живеем добре, (комунистическата номенклатура) трябва да бъде наказана - дали ще ги бесим, дали ще ги обезглавим, дали ще ги разстреляме, дали ще ги съдим, няма значение".

Кулминацията бяха взаимните обвинения между Славчев (МИР) и Расате във "фашизъм" и "руски чехъл" и фантазиите на Чикагото, че в качеството си на кандидат-президент бил преговарял "тайно" с Русия за нов 10-годишен договор за доставки на природен газ.

Кадър БНТ

Заради промените в Изборния кодекс от пролетта на 2021 г. БНТ се оказа длъжна да дава равно време за изява на всички възможни участници в парламентарни или президентски избори, които превърна дори програми като "Панорама" в терен за най-нелепи предизборни дебати.

През септември 2022 г. Станислав Витков дори скочи на бой срещу Димитър Митев ("Българска социалдемокрация"), след като се засегна от негово изказване.

Парламентът и ръководството на БНТ така и не сложиха край на безумията в частта на закона, която принуждава обществените медии да отварят ефира си за подобни изпълнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 4
    Я ми посочи български националисти? А знаеш ли какво е национализъм?:) Ех, дечко, дечко!:))
  • -1
    4
    До 1
    Деде,деде,предпочитам да гласувам за български националист,отколкото за руски националист...
  • 2
    3
    The Show Must Go On ...
    Циркът на политическите клоуни.
  • 11
    2
    зрител
    Така всеки, който гласува, ще разбере кой кандидат за депутатин какъв е.
  • 25
    1
    Дедо Мъде
    ПЕЙЗАНИ, КОЙ ЛИ ПЪК ЩЕ ГИ ИЗБЕРЕ ТИЯ КАПУТИ!!!??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари