Еманюел Макрон: Русия вече загуби геполитически войната

3
Кремъл установява форма на васални отношения спрямо Китай, допълни френският президент
Кремъл установява форма на васални отношения спрямо Китай, допълни френският президент Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер се очаква Володимир Зеленски да пристигне в Париж

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за френското издание "Опинион", че Русия вече е "загубила геполитически" войната в Украйна и установява "форма на васални отношения спрямо Китай", съобщи Франс прес,цитирана от БТА.

"Русия вече е загубила геополитически", каза той, визирайки отношенията на Москва с традиционните ѝ съюзници, с Китай и разширяването на НАТО до Швеция и Финландия.

"Нека да сме наясно, това не е "специална операция", тъй като Владимир Путин реши да извърши мобилизация. От друга страна, Русия накара своите исторически съюзници да се усъмнят в нея. Тя де факто започна форма на встъпване във васални отношения спрямо Китай и загуби достъпа до Балтика, който беше от решаващо значение за нея, защото ускори решението на Швеция и Финландия да се присъединят към НАТО", обясни френският президент, който се готви да приеме украинския президент Володимир Зеленски, който се очаква да пристигне в Париж тази вечер.

"Това щеше да бъде немислимо само преди две години. Така че това вече е геополитическо поражение", отбеляза Макрон. "Русия не трябва да спечели военно", подчерта той, като посочи, че в това отношение "от нас зависи как да помогнем на украинците в тяхното контранастъпление, как да подготвим въпроса за гаранциите за сигурност за преговорите, които неизбежно ще се проведат".

"Винаги съм казвал, че в дългосрочен план архитектурата на европейската сигурност ще трябва напълно да обезпечи утрешна Украйна". Но за целта трябва да се намери начин за избягването на конфронтация с Русия и да се възстанови устойчив баланс.

"Все още има много стъпки, преди да се стигне дотам", отбелязва френският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    daskal
    Погранични градчета на 30-ина километра едно от друго. Никел – в Русия, Хиркенес – в Швеция. Какво още ви трябва, за да прецените правилно? И да изберете? https://www.google.com/maps/@69.4110785,30.2215225,3a,75y,253.5h,76.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1spx13UtG42-l9yDFP922YkA!2e0!7i16384!8i8192 https://www.google.com/maps/@69.7278122,30.0529627,3a,75y,351.83h,74.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1se8JsHtrnswCoUHRKit2VTQ!2e0!7i16384!8i8192
  • 0
    3
    24
    Вагнер-овци изритаха ли ви от Африка, затуй го боли франсето.
  • -3
    2
    Дора Петрова
    RS12 - M2!
  • -3
    1
    Sтанко
    'Путин загуби а вие я спечелихте нали??? Самозаблуждавате се! Всички губим за да ви бъде угодено на интересите и за това, че не можете да си признаете огромната грешка - да спонсорирате това нищожество което сами създадохте...Нещастници!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари