Елеонора Митрофанова ни поздрави за 24 май, говорейки на български език

1
"Макар официалните названия на този празник в нашите страни да са различни, идеалите му - православие, писменост, култура и просвещение, са непреходни ценности за народите на Русия и България”, отбелязва тя
"Макар официалните названия на този празник в нашите страни да са различни, идеалите му - православие, писменост, култура и просвещение, са непреходни ценности за народите на Русия и България”, отбелязва тя Видео: Фейсбук

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова отправи поздравление във Facebook по случай 24 май

„Скъпи български приятели, от все сърце ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий. Макар официалните названия на този празник в нашите страни да са различни, идеалите му - православие, писменост, култура и просвещение, са непреходни ценности за народите на Русия и България”, отбелязва тя.

Митрофанова отбелязва, че Кирил и Методий са влезли завинаги в историята като велики християнски просветители и мисионери.

„Благодарение на делото на Солунските братя, както и на техните ученици, които са се трудили в Охридската и Преславската книжовни школи, целият славянски свят в епохата на Първото българско царство е получил най-ценния дар - собствена азбука”, заявява посланикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    до 5
    И кое му е развитото на този свят, който смяташ за развит? Започнаха едни санкции и умряха. Умряха от студ и от глад. Даже и храните на бебетата си не могат да произведат.:))) Индустрията им спря, инфлацията е рекордна от 1949-та година насам. :))) На зима какво ще ми папкаш, бе интелектуалец? Защото нашите управляващи ще изнесат зърното за да са солидарни с гладният запад и на зима ще ми мляскаш бубата.:) Ти защо не отидеш да се биеш в Украйна?:)
  • -5
    5
    Дс
    Ами заминавай за Русия дебил, кой от развития свят е с руския алкаш-Еритрея, Беларус,що никой не им помага,потъвайте русофили,да я раздробят тая комунистическа зараза.Ако не ти харесва Северна Корея,Куба също са прекрасни места за живеене.
  • 4
    4
    до 3
    Какъв цял свят бил против Русия, бе дебил? Само САЩ и Подчинените и от ЕС са против Русия. Останалите 5/6 от света са с мозък в главите си, а и са яли "приятелството" на САЩ и са зад Русия. САЩ си заминават, бе дебил, лошото е, че и ние потъваме с тях.
  • -3
    3
    Дс
    Като България е на Българите,какво й е на тая ,че се прехласваш ,че била чела на Български.Ние сме в ЕС,цял свят е против Русия.Само тук никой не мисли а повтаря до затъпяване това ,което е учил...а дали е вярно.Великите освободители и грабители,ще бъдат бити от НАТО и ЕС.
  • 3
    2
    mmnn
    Браво на посланичката на Русия! А не като онзи изверг посланичката на сащ, която ттябва да бъде изгонена от България за тоталната и агреся в управлението на държавата ни! България е на българите, а не на сащ! Вън на сащническия посланик от България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари