Екстрадираме Милен Райчев в Гърция

1
Полицаи водят Милен Райчев за поредното заседание на съда по предаването му на гръцките власти
Полицаи водят Милен Райчев за поредното заседание на съда по предаването му на гръцките власти Снимка: Божидар Събев / Монитор

Издирваният за съучастие в поръчково убийство на бизнесмен в Атина Милен Райчев се съгласи днес да бъде екстрадиран в Гърция, пише Монитор.

Той е заснет от камери да шофира колата, с която брат му Серафим Райчев – Немия бяга, след като застрелва на 31-и октомври м.г. австралиеца с гръцки произход Янис Макрис. Счита се, че покушението е поръчано от наркобос от Сидни, конкурент на Макрис в сделки с дрога.

Немия беше арестуван през април т.г. в Атина, а брат му в жилището на родителите си в Хасково преди десетина дни.

Райчев поиска от съда в Хасково сам да бъде предаден на гръцките съдебни власти. Законът предвижда срок от 3 дни, в които може да оттегли своето съгласие за  екстрадиция.

На процеса в Гърция, ако се докаже вината на братя Райчеви те могат да получат максимални присъди, включително и доживотен затвор.

Апелативните магистрати в Атина са изпратили сред документите по делото и специална гаранция. Според нея, ако Милен Райчев бъде осъден в Гърция, ще бъде върнат в България за излежаване на наложеното му наказание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари