Експериментът с четиридневна работна седмица в русенка фирма се оказа сполучлив

14
Ефектът е, че мотивацията на служителите се повишава, а напускащи работа няма
Ефектът е, че мотивацията на служителите се повишава, а напускащи работа няма Видео: NOVA

Ефектът е, че мотивацията на служителите се повишава, а напускащи работа няма

Вероятно сте си задавали въпроса дали можем да работим с ден по-малко за същите пари. Близо 100 години, след като Хенри Форд въвежда петдневната работна седмица, идеята за четири дни в офиса вече набира скорост по света. Отскоро моделът се прилага успешно и в няколко български компании.

Като на шега, още преди три години Петър Петев решава да експериментира и да въведе за няколко месеца четиридневна работна седмица в консултантската си фирма в Русе.

Самият аз, като мениджър на компанията, не бях наясно доколко и какъв ще бъде ефектът. Имах усещането, че ще бъде положителен”, сподели той пред камерата на NOVA.

Положителният резултат идва, а експериментът се превръща в нормален работен ритъм. Ефектът - мотивацията на служителите се повишава, а напускащи няма.

Ако преди години четиридневната работна седмица в България беше мираж, то днес фирмите, които прилагат този модел, се увеличават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    Гост
    До 13: Единственото, останало построено от Мидхат паша в Русе, са кукленият театър (някогашен хотел Гюл шахин) и къщата-музей на Калиопа. Всичко останало е строено след освобождението.
  • 1
    19
    Гост
    Като няма работа и тридневна може да се въведе.
  • 4
    18
    ddsdsdsds
    Успешно за кого? Как се мери? Каква е била ефективността преди и след? Методи за измерване? Така написана статията е като "една жена каза" - скъсайте си дипломите (ако изобщо имате такива)
  • 2
    17
    Tosho nailonA
    Ако си плащаше и борчовете щях да кажа че е добре
  • -1
    16
    Цар киро
    Всичко е добре ама
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари