Екопиар на гърба на русенци!

5
Новият шеф на ГЕРБ бил много чувствителен на тема чистотата на въздуха и настоявал за незабавни действия
Новият шеф на ГЕРБ бил много чувствителен на тема чистотата на въздуха и настоявал за незабавни действия Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group / архив

Ден преди русенци отново да излязат на протест за чист въздух в града, новият шеф на ПП ГЕРБ Русе се срещнал с ръководствата на „Монтюпе“ и ТЕЦ-Русе.

Повод за срещата били многобройни сигнали от граждани за замърсяването на въздуха над града. Като потенциални замърсители в сигналите си русенци посочват най-често двете дружества.

Ето какво е произлязло от "плодотворната" среща:

По време на разговорите ръководствата на двете дружества са се ангажирали да предоставят на новия общински ръководител линейни графици и планове за конкретните мерки, които ще предприемат в най-кратки срокове за разрешаването на проблема с качеството на въздуха в града, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ще предоставим информацията на обществеността и на компетентните органи в лицето на РИОСВ - Русе и директора Любомир Атанасов и ще настояваме за навременни действия, свързани с чистотата на въздуха. По тази тема всички ние, гражданите на Русе, които живеем, работим и отглеждаме децата си тук, сме изключително чувствителни“, заявил Росен Даскалов.

Въпросът е през всички тези години защо бяха слепи за геноцида над русенци. Този проблем не е от месец, че сега да чакаме "линейни графици". Как изобщо се очаква това да спре всекидневното тровене на гражданите в "най-добрия град за живеене". До кога русенци ще чакат конкретни мерки? 

Чесането на езиците и екопиарът обаче не спират до тук, защото от партията припомнят, че част от новите политики на ПП ГЕРБ е именно отварянето към гражданите и ще очакват както сигнали по всякакви теми, които вълнуват обществото, така и конструктивни предложения. Освен че ще бъдат взети под внимание и на всеки ще бъде отговорено персонално, най-добрите идеи ще бъдат включени и в управленската програма на кандидат-кмета на ГЕРБ Диана Иванова.

Кучетата си лаят, а керванът си върви! С приказки няма да стане, трябват действия и то незабавно!

Затова русенци не се оставяйте в ръцете на едни псевдозащитници на правата ви, а излезте на улицата и покажете, че ви пука за здравето ви - вашето и това на децата ви.

Днес е денят, а мястото е бившия захарен завод. В 10 часа будни русенци ще тръгнат от там в посока Дунав мост на шествие. Плановете са недоволните от качеството на въздуха да блокират движението през Дунав мост, с надеждата институциите да ги чуят.

Покажете, че ви има, че можете да воювате за съдбата си! 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари