Екология в квартал „Тракцията“ – мисия невъзможна

2
В русенския квартал всеки гори каквото си иска и то съвсем безнаказано
В русенския квартал всеки гори каквото си иска и то съвсем безнаказано Видео: Русе Медиа

Всяка година в средата на зимата проблемът с битовото отопление излиза на преден план заради замърсяването на въздуха с фини прахови частици

И докато в центъра на града с подозрение се гледа всеки един пушещ комин, то в крайните квартали нещата са доста по-спокойни в това отношение, предава Русе Медиа. Явно там от доста време е установен и се поддържа моделът хората с нисък бюджет, въпреки забраните и разяснителните кампании, да търсят и да се снабдяват с евтини горими материали, каквито са ПДЧ плоскостите.

Докато това е трудно да се направи в градска среда, където дебнат подозрителни съседи, за квартали като „Тракцията“ такъв проблем няма. Снимките са от миналата седмица, където наред с огромните камари с остатъци от мебелно производство, предназначени за горене, се виждат и камари със строителни отпадъци.

За информация – в непосредствена близост до въпросните домове има работеща мебелна фирма. Явно усилията на администрация и контролни органи не трябва да е насочена само към крайните потребители и да се влиза за проверки в домовете им, а трябва да се проверяват самите мебелни производства и още оттам да има завишен контрол за случващото се с отпадъчния материал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари