Джамбазки се извини за изказвания относно произхода на двама евродепутати

0
Двама колеги се почустваха засегнати от мои думи. Искат извинение - аз им го давам
Двама колеги се почустваха засегнати от мои думи. Искат извинение - аз им го давам

Евродепутатът Ангел Джамбазки се извини за изказвания относно произхода на двама депутати от транспортната комисия на Европарламента.

Припомняме, че Джамбазки бе цитиран в български медии с думите, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

"Двама колеги се почустваха засегнати от мои думи. Искат извинение - аз им го давам. Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция и не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинение, го имат”, заяви от трибуната на ЕП Джамбазки.

"Няма извинение начинът, по който беше прекаран скандалният пакет "Мобилност". Няма извинение за "уж" екологична политика, която кара хиляди празни камиони да се връщат в родината и да замърсяват въздуха. "Уж" социалисти лишават Източна Европа от работни места и "уж" европейци дават бизнес на Турция и Русия", каза още той.

"Вие имате правото да бъдете несъгласни с пакета "Мобилност", обаче като председател на Комисията по транспорт, в залата на ЕП не толерирам вашите думи за моя произход. Вие изпращате расистки послания. Аз никога няма да бъда покорена, ще остана права и не искам да спирам борбата за забрана на подобни изрази в Европейския парламент", отговори Карима Дели. 

"Свикнали сме да сме на различни мнения по различни въпроси – това е нормално. Но когато един колега не е работил никога по темата. Плюс, че никога не сме се познавали и отиде пред медиите, и започне да ме обижда – трябва да реагирам", заяви евродепутатът Исмаил Ертуг от СПД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари