Две години затвор за наркодилър в Русе

0
23-годишният младеж е спипан след гонка с полицията
23-годишният младеж е спипан след гонка с полицията Снимка: Dunavmost

23-годишният младеж е спипан след гонка с полицията

Състав на Окръжен съдРусе осъди 23-годишния А. И. на лишаване от свобода за срок от две години за държане с цел разпространение на наркотици.

На 04.12.2020 г. подсъдимият управлявал автомобил „Мерцедес“, а на предната седалка се возел свидетелят Г. П. В себе си А. И. носел черно калъфче, в което имало найлоново топче с 1,6119 грама марихуана, 3 топчета от алуминиево фолио с 6,14 грама метамфетамин, на обща стойност 153,50 лева. Това калъфче той го дал на приятеля си да го съхранява. На кръстовището между бул. „Гоце Делчев“ и „Луи Айер“ бил забелязан от полицейски служители, които му подали звуков и светлинен сигнал да спре за проверка. Подсъдимият рязко увеличил скоростта. Достигайки ул. „Троян“, загубил управлението над автомобила и се блъснал в бордюра. Излязъл от колата и побягнал, но бил настигнат от полицаите и върнат обратно. Междувременно свидетелят изхвърлил калъфчето в една цистерна и напуснал местопроизшествието, но бързо бил открит и посочил къде са наркотичните вещества на приятеля му.

След пет съдебни заседания Окръжен съдРусе призна А. И. за виновен и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години при първоначален строг режим. Със същата присъда групира и наложените на подсъдимия други две наказания по дела за престъпления, отново свързани с наркотични вещества, и е определено едно общо, по-тежкото от тях, в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода, което следва да се изтърпи отделно.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари