Двама велосипедисти пострадаха в Русе

1
Единият инцидент е в квартал "Здравец", а другият - в "Дружба"
Единият инцидент е в квартал "Здравец", а другият - в "Дружба"

Пътна полиция изяснява сигнал за инцидент с пострадал велосипедист в Русе.

Сигналът е получен на 15 юни в 09:20 часа. На улица "Потсдам", на кръстовището с улица "Руй планина", неизвестно МПС при маневра завой надясно не е пропуснал движещ се направо по пътното платно велосипедист на 54 години.

Велосипедистът рязко е натиснал спирачки, загубил е контрол и е паднал на пътното платно. Мъжът е бил откаран УМБАЛ - Канев, където му е била установена фрактура на десен глезен, след което е освободен за домашно лечение.   

Още един велосипедист е пострадал при инцидент завчера в Русе. Произшествието е възникнало около 20:20 часа в град Русе на улица "Стоян Михайловски", на кръстовището с улица "Н. Й. Вапцаров". Според първоначалната информация,  документирана от пътните полицаи, 14-годишният велосипедист, на кръстовище регулирано с пътни знаци не се съобразява с предписанието на пътен знак Б-1, не пропуска и се сблъсква с лек автомобил „Опел“, управляван от 59-годишен.

След преглед в болницата велосипедистът е настанен за лечение с фрактура на бедро и разкъсно-контузна рана в областта на лакът. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Причините за произшествието се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари