Два университета в София провеждат кандидатстудентски изпити

0
Това са Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Техническият университет
Това са Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Техническият университет

Това са Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Техническият университет

Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Техническият университет в София провеждат кандидатстудентски изпити - съответно по биология и по математика, предава БНР.

Изпитът по биология в Софийския университет ще започне в 9:00 часа. Той е с времетраене четири и половина астрономически часа и се състои от два компонента. Първият от тях се оценява с числова оценка по шестобална система, която се използва като балообразуваща за всички, кандидатстващи с биология във висшето училище. Вторият компонент е задължителен само за кандидатите за специалност „Медицина“.

Също днес отново от 9:00 часа Техническият университет в София ще проведе своя втори предварителен кандидатстудентски изпит по математика - в градовете Варна, Дупница, Кърджали, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. От учебното заведение посочват, че така възстановяват практиката, прекъсната по време на Covid пандемията, кандидат-студентите от страната да се явяват на изпит в близост до техните родни места.

Първият предварителен кандидатстудентски изпит по математика на Техническия университет се проведе на 25 март в София и във филиалите на висшето училище в Пловдив и Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари