550 кандидати се явиха на писмения изпит за младши прокурори

1
Изпитът се провежда днес в СУ "Свети Климент Охридски"
Изпитът се провежда днес в СУ "Свети Климент Охридски"

Изпитът се провежда днес в СУ "Свети Климент Охридски"

Днес, 29 април 2023 г. в аудитории № 272, № 292 и № 255 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда писмения изпит по обявения, с решение на Прокурорската колегия на ВСС по Протокол № 2/25.01.2023 г. (обн. ДВ, бр. 12/03.02.2023 г.), конкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор “ в 14 районни прокуратури.

От допуснатите до участие в конкурса 781 кандидати, на писмения изпит се явиха 550, съобщават от ВСС.

В 09:00 ч., в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидати от трите аудитории, се изтегли казуса по наказателноправни науки, както и теста по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават.

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и раздаване на казуса и теста.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от много добър „4,50“, както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на ВСС в тридневен срок от подписването на протокола от комисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари