Доналд Тръмп: Къде е доброто старо Глобално затопляне

0
Президентът на САЩ прикани днес американците, засегнати от зимните бури, да бъдат внимателни
Президентът на САЩ прикани днес американците, засегнати от зимните бури, да бъдат внимателни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от зимните бури, да бъдат внимателни, предадоха АП и ТАСС.

"Бъдете внимателни и се опитайте да не излизате от къщи. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и почти рекордни студове" , написа Тръмп в Туитър . В текста той отбеляза, че няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне , предаде БТА.

Тръмп често е изказвал съмнения в научните аргументи за съществуването на глобалното затопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дългосрочните промени в климата, въпреки че това противоречи на т. нар. Национална оценка на климата, изготвена от Белия дом, отбелязват агенциите.

Зимните бури в североизточните и централните райони на САЩ причиниха на места най-ниските температури за сезона и обилни снеговалежи вчера и тази сутрин. В северната част на щата Ню Йорк снежната покривка достига 28 см, а части от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг.

Комбинацията от дъжд и температури под нулата предизвика объркване на въздушния трафик, като днес из страната бяха отменени близо 5000 полета, а вчера броят им беше 6700.

Първият голям снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и близките щати Мериленд и Вирджиния парализира работата на компании и институции и доведе до транспортен хаос. Властите в засегнатите от стихията райони препоръчват на хората да се въздържат от пътувания с личните си автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари