Днес в Басарбово отпразнуваха Бабинден и почетоха бабите-акушерки

2
С много народна музика, добро настроени и изненади продължи празникът в Басарбово
С много народна музика, добро настроени и изненади продължи празникът в Басарбово

В Басарбово днес отпразнуваха Бабинден и почетоха бабите-акушерки, които преди време са били единствената родилна помощ. На празника присъстваха кметът Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев и председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев.

Тържеството започна с традиционно българско хоро. По стара традиция многодетната майка Вена изми ръцете на акушерката Надка Узунова, която дълги години изражда децата на Басарбово. В селото през изминалата година са се родили 10 деца, а тази година за пръв път е проплакал малкият Мартин. „Да сме живи и здрави и повече деца“, пожела Надка Узунова.

Кметът Пламен Стоилов поднесе красив букет цветя и подари кърпа и сапун на баба Надка. Г-н Стоилов се обърна към всички баби, дами и млади момичета, като им пожела да са винаги жизнерадостни, весели, и здрави, защото на тази дата те са най-важни, като допринасят за съществуването на този свят.

В знак на признателност към дейността на баба Надка, кметът на Басарбово Николай Колев й подари шарж, който изобразява бабата като диспечер, който раздава команди на щъркелите, носещи бебета.

С много народна музика, добро настроени и изненади продължи празникът в Басарбово. Денят ще завърши с тържество в читалището, където за доброто настроение ще се погрижи DJ Данчо.        

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари