Бабино хоро се извива в Разлог

1
На 21 януари се празнува Бабинден по стар стил
На 21 януари се празнува Бабинден по стар стил Снимка: БГНЕС

На 21 януари се празнува Бабинден по стар стил

Пъстро Бабино хоро ще извият днес десетки жени в Разлог, за да отбележат Бабинден и раждането на новия живот.

По традиция на 21 януари, когато се празнува Бабинден по стар стил, на площада в Разлог има хоро, на което се хващат бабите, в чиито домове през изминалата година са се родили „бабинчета“, както в града и околните села наричат новородените бебета, предава NOVA.

Празникът в Разлог започва с тържество в 14 часа в многофункционалната зала на местното читалище, по време на което ще се отдаде почит към акушерите, които в съвремието се грижат за родилките и първи поемат новия живот в ръцете си.

Бабиното хоро ще се извие от 14:30 часа от сградата на читалището до централния площад „Преображение“, съобщиха от община Разлог. От там посочиха, че празникът се бъде отбелязан във всяко населено място в общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари