Дискотеки в Студентски град работят въпреки забраната

0
Желаещи за нощни забавления, обаче, винаги ще се намерят. Затова проверките на контролните институции продължават
Желаещи за нощни забавления, обаче, винаги ще се намерят. Затова проверките на контролните институции продължават Видео: БНТ

Собственици на заведения правят опит да заобиколят забраната за работа на нощните заведения. В някои градове има и допълнителни забрани с въведен краен час на работа на заведенията - те са в София, Пловдив, Благоевград, Кресна и Симитли

Дискотеки в София, обаче се опитват да заобиколят закона и продължават да работят. Снощи, столичната полиция откри няколко отворени за клиенти дискотеки в Студентски град. Управителите на тези нощни заведения ще бъдат глобени.

БНТ се свърза с едно от заведенията, които снощи е работело. От телефона за резервации казаха, че дискотеката си е отворена, ще работи и тази вечер и че те не попадат в ограничителната заповед на министъра. От РЗИ обясниха, че някои заведения се опитват да заобиколят закона чрез начина, по който са регистрирани. Например, заведение е регистрирано като ресторант, но е с работно време до 3 ч. и на практика след полунощ от ресторант се превръща в кръчма. Точно затова и кметът на София предложи да се въведе вечерен час за заведенията и независимо дали е снек бар, кафене и ресторант, часът за затваряне за всички да е един. Преди малко стана ясно, че часът за всички е 23:30.

Въпросната дискотека в Студентски град скандализира обществото още когато обяви на фейсбук страницата си, че няма да затваря и очаква своите клиенти. Първоначално много си помислиха, че заведението ще отвори през деня, заради обявеното работно време от 11 до 6. Оказа се, че това е просто печатна грешка, а дискотеката е работила през цялата изминала нощ. От клуба отказаха комeнтар. Според кмета на София това не справедливо спрямо тези, които спазват правилата.

"За съжаление снощи при проверка, която СДВР са направили в затворени заведения, тоест нощни заведения, които трябва да са затворени, са установени нарушения", каза Йорданка Фандъкова.

Затова и от софийския щаб вече решиха всички заведения да затварят в 23:30, като заповедта влиза в сила от неделя.

"Целта в крайна сметка е да запазим работата на ресторантите и на всички заведения, които могат да спазват мерките", допълни кметът на София.

Жителите на Студентски град също искат спазване на забраните.

"Има толкова много заразени всеки ден и според нас здравето е на първо място, както виждате с маски сме и навън, така че трябва да се пазим, доста е опасно да се рискува за една дискотека".

БНТ: Бихте ли отишли на дискотека?

"Точно в момента не, защото пазя родителите си".

Желаещи за нощни забавления, обаче, винаги ще се намерят. Затова проверките на контролните институции продължават. Заведенията, които не могат да осигурят необходимата дистанция - остават затворени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари