"Поход на свободата" срещу Covid мерките в София

0
Автошествието, което имитира протеста в Отава, събра няколко десетки души
Автошествието, което имитира протеста в Отава, събра няколко десетки души

Автошествието, което имитира протеста в Отава, събра няколко десетки души

Автошествие под наслов "Поход на свободата" и с искане за отпадане на противоепидемичните мерки потегли от площада пред Народното събрание и се отправи към Орлов мост. Очаква се да мине през Околовръстния път и да приключи пред сградата на президентството, предаде БТА.

Шествието се води от полицейски патрул. Участват два буса и около 15 автомобила. Участниците са се организирали в социалната мрежа по примера на протестите в Канада.

Говорителят на протеста Явор Гочев обяви пред събралите се на площада граждани, че в Канада хората протестират вече седмица.

"Ние излизаме да кажем, че не протестираме срещу лошо поддържаните пътища. Днес ние излизаме да кажем "не" на зеления сертификат, "не" на дискриминацията", каза Гочев.

Снимка: БТА

Няколко десетки граждани дойдоха пред пред Народното събрание за отпадане на всички мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Засилена е полицейската охрана пред сградата на парламента. Има служители на полицията и на жандармерията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари