Разхлабват мерките в София

0
Учениците влизат в клас, заведенията с облекчения
Учениците влизат в клас, заведенията с облекчения Снимка: архив

Всички ученици в София се връщат в клас от понеделник

Разхлабват противоепидемичните мерки в София. Това реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб, предаде NOVA.

От 00.00 часа на 10 февруари нощните заведения отново ще могат да работят без вечерен час, но остава мярката за запълване на максимум 50% капацитета им, изискването за зелен сертификат за служители и клиенти, както и осигуряване на дистанция от 1,5 м между масите.

От 14 февруари всички ученици се връщат присъствено в клас при тестване веднъж седмично. Това решение е взето на базата на намаления брой заразени преподаватели и ученици, който се отбелязва след ваканцията, съобщи областният управител на София Иван Кючуков.

От 14 февруари се подновява и плановият прием в болниците, както и извършването на планови операции.

Но на заседание на Областния кризисен щаб следващата сряда ще бъде отчетено дали тези мерки не са довели до влошаване на обстановката и ще се реши дали мерките да не се затегнат отново

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари