Децата в квартал „Тракцията“ играят на модерна площадка

0

Днес, кметът Пламен Стоилов направи оглед на наскоро изградената модерна нова детска площадка в кв. „Тракцията“.

Съоръженията са разположени на площ от 200 кв.м. в района на „Захар био“, а пространството около тях е облагородено. Предстои да се изгради и осветление.

Детската площадка е дарение от русенската фирма „АС - СТРОЙ“. Уредите са пригодени за деца от 3 до 12 години, а площадката е съобразена с всички съвременни изисквания. Съоръженията са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст.

Собственикът на фирмата-дарител Асен Тодоров заяви, че продължава каузата с изграждането на още една спортна площадка в района за по-големи деца.

Направата на детска площадка в този квартал е поредното изпълнено обещание от кмета Пламен Стоилов пред жителите на квартала, които преди време сами проявиха инициатива като почистиха и облагородиха междублоковите пространства, а Община Русе им съдейства с извозването на събраните отпадъци. „Тази инициативност на хората в района, зарази и нас, затова решихме да помогнем именно тук“, заяви още Асен Тодоров. Кметът Пламен Стоилов от своя страна благодари на „Захар био“, които са предоставили терена за изграждане на площадката. „Със средства на Община Русе ще подравним терена и ще изградим осветление, за да продължим това, което започнахме заедно с г-н Тодоров. За мен той е един истински русенец“, заяви още кметът Пламен Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари