Да сътворим коледно чудо за Велизара!

0
Русенката, майка на две деца, чува страшната диагноза преди месец
Русенката, майка на две деца, чува страшната диагноза преди месец

"Да Дарим Живот За Велизара" - така е озаглавена групата във Facebook, в която сърцати хора опитват да спасят живота на 40-годишна русенка, която на 12.11.2018 г. чува една от най-страшните диагноза за една жена след профилактичен преглед и изследване мамография - рак на гърдата!

Две седмици след диагностицирането, Велизара се подлага на операция, а агресивният тумор вече е пораснал. Знаете ли колко може да бъде голямо едно сърце? Колко любов и доброта може да побере? А колко може да дари? Необятно е! Необятно е и сърцето на Велизара. 

Велизара Георгиева - това е една история за доброта, любов и всеотдайност. За жена обгрижила един прекрасен мъж, за майка родила, отгледала и възпитала две невероятни деца, за приятелката, която би обърнала света заради близък в беда, за човекът, за всеотдайността в името на щастието, в името на живота!

Историята, в която три дни преди шестият рожден ден на нейното слънчице тя чува Диагнозата. Диагнозата така страшна за всички жени - рак на гърдата! Шок, отрицание, гняв, безнадеждност, отговорност, отрезвяване, приземяване, кураж, сила и решимост. Чувства, състояния, настроения- всичко бушува за секунди, минути, часове! Започва адът, диагноза в София, препращане, цени и оферти за цената на един човешки живот. Крайната точка -Университетска Болница „КОЧ“ Истанбул, Турция. Следват биопсия и две операции. До тук добре, семейството успява да ги посрещне, всички са щастливи, докато не чуват цената на последващите химио- и лъчетерапии - 30 000 евро!

Това е цената да продължиш, да можеш да бъдеш жена, майка, приятелка. Да можеш да се усмихваш, да можеш да прегръщаш децата си, да можеш да поемаш дълбоко въздух и да се усмихваш. Това е историята… до сега… оттук нататък зависи от всички нас. Зависи от добрината на нас хората, човеците!

Приятели, помогнете! Помогнете в името на живота! Подарете надежда, за нашето момиче, за нашата Велизара! С необятното сърце! А колко са големи вашите? Вярваме, че с Ваша помощ, Велизара ще може да отгледа дечицата си и да живее нормален живот като всички нас!“, пише нейна приятелка. Начините, по които може да помогнете: 

Дарителска сметка:

IBAN: BG78BPBI79214041233402 BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка, клон Русе

Титуляр: Велизара Стоилова Георгиева

PayPal:[email protected]

"Ръка, която дава, не обеднява!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари