Д-р Йоанна Маринова, свързана с Русе и Бяла, стана командир на 27-ия военномедицински екип

5
Йоанна Маринова е дъщеря на дългогодишния началник на хирургията в Беленската болница д-р Пламен Маринов и на медицинската сестра от УМБАЛ „Медика“-Русе Дарина Маринова
Йоанна Маринова е дъщеря на дългогодишния началник на хирургията в Беленската болница д-р Пламен Маринов и на медицинската сестра от УМБАЛ „Медика“-Русе Дарина Маринова

Второ поколение медик, свързан с Русе и Бяла, оглави първата изцяло дамска мисия на Мали

Командир на 27-ия военномедицински екип на България ще бъде д-р Йоанна Маринова – дъщеря на дългогодишния началник на хирургията в Беленската болница д-р Пламен Маринов и на медицинската сестра от УМБАЛ „Медика“-Русе Дарина Маринова. Семейството ѝ бе с нея на тържественото изпращане, което се състоя в София, предаде Русе Медиа. 

Д-р Йоанна Маринова е психиатър и работи във Военномедицинска академия. Средата не ѝ е съвсем чужда, тъй като преди години баща ѝ е бил военен лекар на летището в Щръклево и хирург във Военна болница-Русе. За д-р Маринова това назначение е първа мисия зад граница.

„За мен е чест да съм командир на първия изцяло дамски екип в Мали. Много се вълнуваме, заредени сме с много позитивни емоции и сме готови да дадем всичко от себе си, за да представим достойно България и ВМА, сподели на заминаване лейтенант д-р Йоанна Маринова.

В следващите 4 месеца медиците ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. Заедно с д-р Маринова за здравето на българските военни ще бдят старши сержант Живка Коларова, старши сержант Емилия Ненкова и старшина II степен Юлия Банкова. И за четирите това е първа мисия в Мали, но последните две имат опит от Афганистан.

Пожелавам ви да се върнете живи и здрави, и така усмихнати, както ви изпращаме днес. Ние сме винаги насреща, по всяко време! Пожелавам ви да изживеете това върховно чувство на герои, на изпълнението на дълга, защото в нашите очи и в очите на вашите близки и приятели, вие сте герои“, заяви на изпращането полк. доц. Димо Димов, зам.-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари