Черен пазар на СИМ карти

0
Телефонни измами без граници
Телефонни измами без граници Видео: Нова телевизия

Вижте как измамниците влизат в различни роли?

Нова серия от разследването за технологията на телефонните измами у нас. Разкриваме черен пазар на СИМ карти, с които мамят възрастните хора. И още - мъж, който твърди, че е бивш измамник разиграва пред камерата ни сценария на най-разпространената измама у нас, предава Нова телевизия.

Телефонни измами без граници. Вчера ви показахме щабквартирата на ало-мафията. Не е нито във Ветово, нито в Левски. А в Букурещ. Защото там са недосегаеми от българския закон.

Петима мъже в една хотелска стая. Всеки си има роля в измамната схема. Успяваме да запишем как мамят с предварително поставени записващи устройства.

Звънят от Румъния, защото тук може да си купиш СИМ карта без документ за самоличност и да останеш незабелязан. А у нас въпреки ограниченията, наложени преди години, си има черен пазар. Там СИМ картите се продават без лична карта. Без следа.

Това са оръдията на труда на ало мафията. Срещаме се с бивш телефонен измамник. Разказва ни кой е измислил най-работещата схема в момента - полицейска акция?

В неделя в предаването „Разследване” очаквайте още за лукса, в който живеят осъждани за телефонни измами.

Цялото разследване гледайте във видеото.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари