Бум в санирането през 2018 година

0
В момента се санирали 570 сгради, които ще бъдат зазимени
В момента се санирали 570 сгради, които ще бъдат зазимени Снимка: БГНЕС

През 2018 г. се очаква бум в санирането.

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде Агенция „Фокус“.

„Имаме 570 сгради, които в момента се санират. През зимния сезон това няма как да се случи. Те ще бъдат зазимени и през 2018 г. ще бъдат санирани“, уточни Нанков и добави, че са насочили над 44 млн. лв. към спорта в учебните заведения. 

85 млн. лв. са предвидени за 2018 г. по АМ „Хемус“. Предстои проектирането на 50 км до средата на годината от разклона за Тетевен. Не трябва да забравяме темата, свързана с пътната безопасност. Ще отремонтираме тунелните тръби. Говорейки за тунелите „Траянови врата“, по „Хемус“ и по транспортен коридор номер 9. Тази година три от тунелите бяха отремонтирани от „Хемус“. Дясната тръба на „Витиня“ в посока София я открихме предсрочно. АМ „Струма“ до Сандански върви с изключително бързи темпове“, отбеляза регионалният министър и добави, че в края на следващата година може да са готови предсрочно с 5-6 месеца и ноември месец да пуснат нови 25 км от „Струма“.

„Създали сме работна група, която ще защити държавния интерес и 2019 г. да приключим цялостно с автомагистралата. 28 участници да подали оферти за тунела „Железница“, допълни Нанков и подчерта, че за ТОЛ системата са на финалната права. „Вече имаме избран участник. Имаме жалби. КЗК се произнесе в наша полза и по двете процедурни жалби. Очакваме жалби и пред ВАС. Още тази година стартираме с изграждането на ТОЛ системата. 7 месеца съм казал срок за оценка и коригиране на дефекти“, каза още Николай Нанков.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари