Ще правят ремонти на пътищата с пари от толсистемата

0
Договорът по толсистемата се изпълнява вече втори месец като са създадени и два центъра, от които ще се управлява трафикът
Договорът по толсистемата се изпълнява вече втори месец като са създадени и два центъра, от които ще се управлява трафикът Видео: БНТ

Със средства от толсистемата ще се плащат ремонти на пътищата.

Около 1 млрд. лв се очаква да постъпят в бюджета, след като толсистемата заработи догодина.

Сега се обсъжда как да бъдат категоризирани тежкотоварните автомобили и тарифите. Това съобщи регионалния министър Николай Нанков във Варна, предаде БНТ.

Договорът по толсистемата се изпълнява вече втори месец като са създадени и два центъра, от които ще се управлява трафикът.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Започваме доставката на 500 броя стационарни устройства за предплащане на маршрута и издаване на билети карти, за закупуване на електронни винетки, доставка на 100-те кантара, които ще измерват тежкотоварния трафик.

Готово е разрешителното за строителство на участъка от автомагистрала „Хемус" от Ябланица до разклона за Тетевен. Според министър Нанков, до два месеца ще има разрешение и за изграждането на участъка от Белокопитово до Буховци.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Така че тази година 25 километра реално ще се строят.

Предстои и нов ремонт на Аспаруховия мост в средата на месец април.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Без да създаваме наистина предпоставки за по-големи задръствания, ще работим основно във вечерните часове, ще направим временна организация, т.е няма да затваряме моста, което е едно от сериозните опасения на всички живущи и пътуващи по него.

Ремонт ще бъде направен и на 45 километра от пътищата във Варненска и Добричка област, които поемат основния трафик през летния туристически сезон.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари