Борисов: Всеки българин ще получи пропорционално ваксини

1
Премиерът този път имаше подготвено слово, а не "импровизира" в речта си
Премиерът този път имаше подготвено слово, а не "импровизира" в речта си Видео: Фейсбук

"Солидарност и заедност - това ни обединява всички. Всеки българин ще получи пропорционално ваксини - толкова, колкото са необходими", заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Съвета на Европа.

„Доволен съм от тежките дискусии. Мисля, че всички държави членки разбраха колко е важно за пред света, че всеки ще получи пропорционално колкото ваксини са необходими”, посочи той, цитиран от Блиц. 

„Борбата с тази пандемия изисква ваксиниране. Ключовото, по което се обединихме, е, че разпространението на ваксините трябва да е еднакво за всички”, добави премиерът.

От думите му стана ясно още, че руската ваксина "Спутник V" ще бъде одобрена най-рано през юни.

Борисов отбеляза, че цифровият дигитален сертификат ще даде на хората да се придвижват свободно в ЕС. А "зеленият сертификат" ще е в услуга за по-лесно придвижване, ще предотврати и евентуално карантиниране.

Борисов съобщи още, че заседанието е обсъдено и отношението между ЕС и Турция, както и напрежението в Средиземно море. "Към момента отношенията вървят към подобряване", отбеляза той.

Той изтъкна, че европейските лидери са подкрепили българската прокуратура в разразилия се шпионски скандал. "Но не бива повече да харчим енергия по тази тема. Винаги сме казвали, че в отношенията ни с Турция и Русия диалогът е единственото решение по темите", отбеляза той.

Борисов каза още, че страната ни ще се готви през следващата година за приемане на еврото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари