Борисов: Не може президентът всеки ден да използва фразите „Ще ометем ГЕРБ, всичко от ГЕРБ ще ометем"

0
Аз нито веднъж не съм казал срещу него
Аз нито веднъж не съм казал срещу него

С две ръце подкрепям желанието му за единение, но да даде пример, заяви премиерът.

"Какво да коментирам? Нима аз многократно не съм казвал, че два коня по-добре теглят каруцата? Какво получавахме за това? Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува", каза министър-председателят

Не може президентът Радев всеки ден да използва фразите „Ще ометем ГЕРБ, всичко от ГЕРБ ще ометем", това са негови думи, всеки ден го казва. Всеки ден да напада най-голямата партия, нейните коалиционни партньори. И във един момент излиза и казва - единение.

Аз нито веднъж не съм казал срещу него, неговата институция, или който и да е в България, обидна дума. Точно аз съм ги молил в парламента, поне по важни теми да имаме единение. Излиза, че той иска единение в момента, в който той го направи най-голямото разединение. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод обръщението на президента Радев по повод навършването на 100 години от Войнишкото въстание, в което той призова за национално единение по почина на група интелектуалци.

"Какво да коментирам? Нима аз многократно не съм казвал, че два коня по-добре теглят каруцата? Какво получавахме за това? Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува. За това си замълчах, но понеже толкова е вече видно за популизма и за лицемерието, ако щете. Този който каза "Да ометем ГЕРБ", този, който каза в парламента на Атанас Атанасов, председателя на "Да, България" - "Остава ти още една седмица", изведнъж група интелектуалци... Няма да се учудя и ако Нешка Робева е там", каза още Борисов.

"С две ръце подкрепям желанието му за единение, но, дай пример, г-н Радев, дайте пример за единение. Но не с декларации, не с обръщения", призова Борисов.

Срещнах се с български граждани тук – не ги видях нито много обединени, нито много разединени, коментира още той.

Вече знам за всяка дума какъв хейт ще ми хвърли Радев, заяви още Борисов.

"Над 700-800 килограма хероин ще излезе от операцията на "Капитан Андреево". Молдовците идват в България да работят, защото банкоматите ни са пълни. Искам да благодаря на службите", коментира Борисов.

По повод скандала с "Господари на ефира" премиерът заяви: "Ще се въздържа от коментар, защото видяхте вчера как ме пресирахте да дам мнение по случай, звънях на МВР, бяха арестувани и виждате какво стана след това, нищо повече няма да коментирам".

"Не съм реагирал спонтанно в случая с репортера на "Господари на ефира". Във всяко стадо има черна овца. Не трябва да променяме принципите си. Ние трябва да сме непримирими срещу посегателството на журналисти", каза още Борисов.

"Следващата година е ред на президента Радев в ООН. Да не каже обаче, че сега го пращам някъде. Ако иска, следващата година да дойде. И с две ръце съм за единение, ако действително го иска, аз съм готов за срещи и разговори. Ще му козирувам като трети във властта, ако иска единение", заключи премиерът.

Ние доста сме разговаряли с Майкъл Помпео по стратегически въпроси, за съвместните бази у нас, за отличното представяне на нашите военни в бойните учения. Разговаряме и за проектите за модертизация на армията. Отлична оценка за България. Това обясни премиерът за срещата си с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Похвалихме се и за акцията срещу наркотиците, все пак бяхме съпредседатели с президента Тръмп на конференцията срещу наркотиците и дни след това заловихме такава голяма пратка"", каза още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари