Борисов към Заев: Нищо няма да излезе от днешната ви среща с Радев

0
Ако не намерим решение, поколения българи и македонци ще се мразят, заяви бившият ни премиер
Ако не намерим решение, поколения българи и македонци ще се мразят, заяви бившият ни премиер

Ако не намерим решение, поколения българи и македонци ще се мразят, заяви бившият ни премиер

Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев в Министерския съвет. Очаква се двамата правителствени ръководители да проведат разговор на четири очи, последван от пленарно заседание на двете делегации.

Изненадващо обаче бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук рано сутринта. От видеото се видя, че Борисов е посрещнал делегацията на Заев в партийната си централа. На срещата присъстват и други членове на ГЕРБ, както и бившият външен министър Екатерина Захариева. Експремиерът настройваше предварително Заев за срещата му със служебния премиер и се опитваше да попари очакванията му за напредък по пътя на Северна Македония към Европейския съюз.

Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, особено за президента Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се върши работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат”, заяви Борисов. Той предложи на Заев младежките организации на неговата партия и на ГЕРБ да направят съвместно събитие, "за да не се мразят в бъдеще".

"Аз считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни", каза председателят на ГЕРБ с нравоучителен тон.

Акцент по време на срещата между Стефан Янев и Зоран Заев в четвъртък ще е задълбочаването на двустранния политически диалог и разширяването на партньорството в редица сфери. Фокус на разговорите ще бъде и перспективата за постигането на реален напредък в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари