Борисов е възхитен от АМ "Европа": Погледни, бе – красота! Докато докторите лекуват, ние строим пътища

1
Да види Балтов от чакъла как се стига до асфалта
Да види Балтов от чакъла как се стига до асфалта Снимка: БГНЕС

Държавата не трябва да спира, човек по човек, който е здрав, отива да работи. Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство, не се плаши

 Това сподели премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на АМ "Европа" в посока Белград, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа Фейсбук.

"Имаме нация, която за разлика от другите, не очаква само с военни положения, забрани и заповеди. Като те е страх от ресторант, не отиваш на ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш? Нямаш ли акъл, че ако не е празно и като не се пазиш, можеш да си вечеряш вкъщи? Като отидеш там, трябва да пазиш дистанция'', допълни той.

Министър-председателят коментира и напредъка по АМ "Европа", като отбеляза, че той е бил постигнат именно в рамките на пандемията и то благодарение и на майсторите, и на лекарите.

"Погледни, бе – красота. Пътя за Белград – ако помните, паважи и как изглеждаше. Година и половина труд, дължащ се и на докторите. Успяхте да работите така в пандемията, че всичко да се случва, нищо да не спира в държавата. Нови мостове, мантинели, маркировки, огради, съоръжения. Всичко това е направено от февруари досега, докато вървеше пандемията, благодарение на докторите и усърдието на строителите. Всичко това благодарение на лекарите и майсторите. Балтов, виж каква маркировка! Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа, защото има още един психологически проблем. Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите", отбеляза Борисов.

"Държавата не трябва да спира. Държавата трябва да се движи и първи ще излезем от кризата, живот и здраве. Имаме нация, която за разлика от другите не очаква, че само с военни положения и събрани заповеди ще се справи. Като те е страх да ходиш в ресторант, не отиваш. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ги спра? Нямаш ли акъл, че ако не е празник, можеш да си вечеряш вкъщи. Трябва да накараме хората да го обмислят това, за да не се налага това'', посочи премиерът.

Наблюдавам Брюксел. Като бях там на Съвета, техният премиер затвори тотално Брюксел. До този момент няма показател, по-добър от нашия. Затова докторите и сестрите трябва да се подкрепят с по 1000 лв. 70 млн. лв. на месец са за първа линия. Трябва да се дава на тези хора на първа линия, за да могат хората да се върнат на работа. Държавата работи, болниците също, заяви Борисов.

"15 млн. лв. сме дали за тестове, 50 млн. за лечебните заведения. "Пирогов" е една от болниците, които първи осигуриха 50% легла, държаха се геройски'', добави той.

Ако юли или август бях започнал да правя болници, щяха пак да говорят. Подготвихме се и за един-два дни болниците влизат в ритъм. Ако бяха казали че тези кръвни апарати вършат работа, щяхме да сме вкарали хиляда, допълни той.

Министър-председателят поясни, че в инспекцията на пътя участват здравният министър и директорът на "Пирогов", за да видят защо трябва да лекуват хората.

"Да види Балтов от чакъла как се стига до асфалта. Това са градски доктори, малко да си припомним. Ти лекувай, ние ще строим. Докарах и да видят защо трябва да ви лекуват бързо и да ви връщат да работите. Отсечем ли бор, садят 10 - такава ни е уговорката. Стотици машини работят. Няма стара машина, Ангелов, тук. Навсякъде най-добрата техника! Да видят колегите доктори какъв огромен труд е извършен в най-тежкото трасе – Дефилето. Всичко това тук беше скали. Вече се виждат основните трасета и на втория лот са очертани и се работи на пълни обороти. Помните ли? Това беше скала. Това тук ще е много сериозно съоръжение, за да може да крепи скатовете. Много работа са свършили за месец и половина. Цялата тази скала, всичко това е отнесено. И щом така махат, значи плащаме редовно – това е най-важният критерий. Всичко това човешка ръка едно по едно е изринато, свалено и сега ето ги долу отходните шахти", коментира премиерът Борисов.

"Надявам се, че българите са придобили представа, докато някои вдигаха юмруци и протестираха, ние с какво сме се занимавали – то е видно. От кое ползата е по-голяма, народът ще реши. Хората са прави. Това е трябвало да се случи преди 50 години, а не ние да правим седем магистрали. Тук съм идвал на всяко мостче, на всяка дупка. За нова година да може, който иска, да ходи до Белград'', допълни министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари