Борис Джонсън: Путин заплаши да ме уцели с ракета

2
Заплахата е била отправена в телефонен разговор
Заплахата е била отправена в телефонен разговор Снимка: Facebook

Заплахата е била отправена в телефонен разговор

Руският президент Владимир Путин заплашил лично Борис Джонсън да го атакува с ракета точно преди да нареди на руските сили да навлязат в Украйна, твърди бившият министър-председател на Обединеното кралство, предава БГНЕС.

Очевидната заплаха е била отправена в телефонен разговор непосредствено преди инвазията на 24 февруари, според нов документален филм на Би Би Си, който ще бъде излъчен днес.

Джонсън и други западни лидери бяха побързали да пристигнат в Киев, за да покажат подкрепата си за Украйна и да се опитат да възпрат руската атака.

"В един момент той сякаш ме заплаши и каза: "Борис, не искам да те нараня, но с ракета ще отнеме само минута" или нещо подобно", цитира Джонсън думите на Путин. Джонсън се превърна в един от най-яростните западни поддръжници на украинския президент Володимир Зеленски.

Но преди инвазията той казва, че се е постарал да каже на Путин, че няма близка перспектива Украйна да се присъедини към НАТО, като същевременно го е предупредил, че всяка инвазия ще означава "повече НАТО, а не по-малко НАТО" по границите на Русия.

"Той каза: "Борис, ти казваш, че Украйна няма да се присъедини към НАТО в скоро време. Какво е скоро?" А аз отговорих: "Ами тя няма да се присъедини към НАТО в обозримо бъдеще. Знаеш това много добре".

Документалният филм на Би Би Си представя нарастващото разделение между руския лидер и Запада във времето преди нахлуването на Русия в Украйна.

В него Зеленски разказва и за осуетените си амбиции страната му да се присъедини към НАТО преди нападението на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Bonkerz
    Много ясно, че няма как Украйна да влезе в НАТО. Това е фалшив претекст за войната. Путиновите дружки в Унгария, България, Турция, Франция, Италия, Германия ще наложат вето за Украйна. Тя няма нужда от НАТО, има защита от друг договор, нарушен от Рассия. През 1994 г. се подписва меморандума от Будапеща, съгласно който Украйна се отказва от 1700 ядрени бойни глави (третия най-голям арсенал на света), а в замяна САЩ, Великобритания и Русия се задължават да зачитат суверенитета и независимостта на Украйна, да не я заплашват или НАПАДАТ, да предоставят ПОМОЩ в случай, че тя се превърне в жертва на акт на агресия, да не използват ядрени оръжия срещу нея освен ако те самите не са нападнати от нея.
  • 7
    2
    Sтанко
    Жони, на тебе не ти е нужна ракета! Тебе са те родили нацелен в 10-ката. Рядък феномен си!
  • 4
    1
    Дгд
    Жалко че не успял
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари