Борел: ЕС няма как да наложи общо ембарго върху руския петрол

0
Страните от ЕС доброволно намаляват вноса на петрол от Русия, заяви той
Страните от ЕС доброволно намаляват вноса на петрол от Русия, заяви той Снимка: АП / БТА

Страните от ЕС доброволно намаляват вноса на петрол от Русия, заяви той

Европейският съюз все още не планира да наложи централизирани ограничения върху доставките на руски петрол, тъй като няколко държави членки на ЕС заплашиха да блокират подобно решение, ако то бъде подложено на гласуване, заяви върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

"Ще бъде много трудно да се постигне единодушие в ЕС по въпроса за ембаргото или повишаването на митата върху руския петрол, защото някои държави членки вече заявиха, че ще наложат вето на всяко колективно решение", цитира думите му вестник "Le Figaro".

В тази връзка Борел заяви, че страните от ЕС доброволно намаляват вноса на петрол от Русия след рязкото увеличаване на доставките през първите седмици на специалната операция в Украйна, пише БГНЕС.

Според него в средносрочен план европейците ще трябва по един или друг начин да се откажат от руските енергоносители, тъй като това е "най-важният етап от изграждането на автономия".

Сега Европейската комисия обмисля да наложи мита върху вноса на петрол, но само за определен обем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари