Бойко Борисов: Това, че съм се оттеглил, е разум, опит и мъдрост!

1
Стига са давали акъл. Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището, заяви вождът на ГЕРБ
Стига са давали акъл. Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището, заяви вождът на ГЕРБ

Стига са давали акъл. Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището, заяви вождът на ГЕРБ

"Сутринта имах дълъг разговор с ПГ на ГЕРБ. Имахме два варианта: партийна кандидатура, което щеше да се приеме като бламиране на първия мандат. Вторият вариант, защото искаме да има редовно правителство и държим на политическата система да излъчи редовно правителство, неутрален кандидат."

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, където гостува на актива на партията, информира БГНЕС.

"Третият мандат е изключително рискован, защото не знаем президентът на кого ще го даде. А и тези, които не дойдат на разговори в първия мандат, не трябва да очакват да ходим ние на разговори. Направих крачка назад, депутатите бяха много против да не съм аз премиер, и аз се оттеглих - депутатите решиха, че това е изходът от тази политическа криза. И след март да има избори, ще е същото, обзалагам се, че и през май ще има избори. Само да упрекваме президента, не е честно", каза още Борисов.

Да не се правят на това, което са, като ни обвиняват, че сме с Радев - само ГЕРБ издигна кандидат срещу него. Така Борисов коментира слухове, че се е виждал с Радев.

Далече от нас, далече и от другите, доказан, патриот, умен, успял, критичен, доказан професионалист като образование, знание, умения, връх в неврохирургията, най-младият член-кореспондент на БАН - така Борисов описа кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Габровски.

Това е начин да привлечем действително умни, образовани хора да помогнат на политическата класа, в която се инсталирахме сами.

Разговорът на Изпълнителната Комисия на ГЕРБ с него беше да му дадем мандат - не само да вземе листа от президента, а да проведе разговори с всички политически партии, да подбере експерти и от другите партии, с цялата отговорност, която носи. Има пълната свобода да направи това, което иска и може.

България изглежда изключително зле отвън, политическата криза, липсата на правителство, с упреци към други държави, коментира още бившият премиер.

Две години вече ГЕРБ го няма никъде. И какво - затънаха в корупция. И българите плащат газ, бензин, нафта, хляб и олио, на непосилни цени. 1% ръст на БВП, - всички дават това за нас, докато съседна Гърция вече има 6%. Само че ние две години нямаме план като ПВУ, а Мицотакис взе европейските пари веднага.

Президентът Радев казал, че "партията на промяната са шарлатания, и че било грешка такива хора да откраднат надеждите ни за промяна", - отдавна съм казал, че когато народът осъзнае, че ПП са пръта в спиците на колелото България да тръгне напред.

Това, че съм се оттеглил, е разум, опит, мъдрост. Защото ако аз бях взел мандата, всеки щеше да каже "вие предварително знаете, че е обречен". Затова, ето ви проф. Габровски.

Не го убедихме трудно, говорил съм с него и когато бяха президентските избори. Той е безспорен граждански кандидат, такъв авторитет - като седне, да е излекувал поне 10-15 хиляди души от тежки травми.

Стига давали акъл. Хайде, ние също сме граждани, партиите са сбор от граждани - хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището.

На президента му казах, че двама по-добре теглят каруцата от блатото, той избра да я тегли с Киро и Асен. И сега си плаща за грешките, допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    младен иванов
    Разум и мъдрост са две несъвместими понятия в живота на Бойко Методиев Борисов.Присъщи са му понятията-простотия,цинизъм,вулгарност и самоизтъкване,сигурно има и други.
  • 12
    6
    Sтанко
    Не спря да се възгордява този нагъл КРАДЕЦ! Съсипа Държавата за 12 години и още иска да пълни чекмеджетата с пачки и кюлчета за метресата и копелето в Барселона! НИКОГА ПОВЕЧЕ ОПГ ГРОБ=ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!!!!
  • 15
    5
    Мунчо
    Тиквомире! Ти и мъдрост? Хапчетата, хапчетата Тиквомире!
  • 10
    4
    Деса-Тъпото
    След НУЛЕФ, искам Войго да ме пори, пори и цепи докато се пръсна. Изригвам кът вулкан в афтообил на НЗО.
  • 28
    3
    Мършо,
    Ще повярвам в българския съд само когато те видя в Белене, трети отряд, пета килия, булка при бай Ставри!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари