Бойко Борисов: Отрязаха ми живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите

0
Бойко Борисов посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км магистрали
Бойко Борисов посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км магистрали

Премиерът Бойко Борисов се оплака във Варна от напористите си министри Лиляна Павлова и Владислав Горанов. „Министър Лиляна Павлова и министър Владислав Горанов ми отрязаха живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите”, заяви той по време на участието си във форума „Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. – Доказваме, че можем!”

Бойко Борисов посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км магистрали - 30 км на автомагистрала „Хемус” в района на Шумен, 30 км на автомагистрала „Тракия” в района на Пловдив и 30 км в района на Пазарджик. „Там не се е работило от десетилетия. Колко правителства са се изредили, отчитаха милиарди излишък, а не са ги ремонтирали. Един асфалт след петата година започва да се износва, след 15-тата е напълно компрометиран, а ние не сме ремонтирали тези участъци от 25-30 години”, каза премиерът.

Той каза още, че за Бюджет 2016 година първите пари ще бъдат дадени за цялостен ремонт на Аспаруховия мост – около 35 милиона лева. „Този мандат ГЕРБ се опитва да балансира между силната социална ангажираност, пенсионната реформа, здравеопазването и изграждането на нова пътна инфраструктура, което носи освен всичко друго и самочувствие”, каза още Бойко Борисов.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари