Бойко Борисов: Извинявам се за думите на Валери Симеонов

0
Крайно време е всеки да си мери думите, категоричен е премиерът
Крайно време е всеки да си мери думите, категоричен е премиерът

Крайно време е всеки да си мери думите, категоричен е премиерът.

"От царя съм научил едно нещо - на такива форуми да не ям и да не пия, а да слушам какво говорят", коментира министър-председателят снощната официална вечеря за участниците в срещата на върха Азия - Европа

"Когато майките дойдоха при мен, аз се отнесох с цялото уважение и се отпуснаха 150 милиона, спазихме сроковете, сега в сряда ще влязат двата закона и другия петък ще бъдат гласувани. Извинявам се от името на правителството за думите на Валери Симеонов, защото нещастията на хората не бива да бъдат използвани".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод обидните думи на Симеонов, който нарече майките на деца с увреждания "група кресливи жени, които спекулираха с децата си".

"Моят ангажимент, който съм поел, ви моля до другия петък да изчакате да се случи в пълния му обем. Има една приказка "Език мой, враг мой". Не може на гърба на тези хора едни да си крадат политика, като БСП, например. Стотици милиони има разлика от отделяните през годините от тях пари за тези хора и отделяните от настоящото правителство. Когато майките застават до БСП, трябва да кажем, че навремето Нинова не направи нищо като член на социалната комисия. Какво са направили БСП за тях през десетилетията, кой създаде системата, ние ли?", попита риторично премиерът.

"През тези 10 години платихме и парите за централите (Марица изток 1 и 3, бел. ред.) и парите за КТБ, а щяхме да ги дадем за тези хора. С какви очи го правят това БСП? Аз мога и като премиер, и като човек, да се извиня. Не съм адвокат на г-н Симеонов, но той е имал предвид друго. Нека да излезе и обясни какво е имал предвид и крайно време е всеки да си мери думите", категоричен бе премиерът.

"Със 150 милиона ще увеличаваме сумата всяка година за майките на деца с увреждания. Нека всички видят как е било преди по времето на БСП и как е сега", натърти Борисов.

Това е демокрация, заяви премиерът по повод днешните дебати за вота на недоверие по темата "Здравеопазване" в парламента. Иска ми се в здравеопазването да се направи такава система, че всички да са доволни, защото там се изливат много пари, посочи министър-председателят. Борисов разказа и за официалната вечеря на участниците в срещата на върха Азия - Европа снощи. Той отбелява, че двустранните срещи се случили по бърз и лесен начин. И всички имали възможност да се видят с колегите си от Азия и да поставят максимално много теми за обсъждане.

"От царя съм научил едно нещо, от този "университет", на такива форуми да не ям и да не пия. Той ходеше с една чаша и слушаше всички какво говорят, какво им е мнението", коментира Борисов в отговор на въпрос какво са консумирали на вечерята в Брюксел снощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари