Бойко Борисов: Докато БСП беше на власт, хората излизаха от морето с разстройство

0
Искам сняг да завали, че да чистеме снег из цялата страна, заяви премиерът
Искам сняг да завали, че да чистеме снег из цялата страна, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов направи поредната си обиколка с джип в навечерието на Нова година. Този път той инспектира работата по пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг.

Местни жители го посрещнаха с питка, гайди и сурвачки за двамата му внуци.

"5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за летния сезон. С него ще бъде довършено цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Останалите участъци вече са пуснати в експлоатация. Така трафикът от АМ "Тракия" към курортите няма да влиза в Бургас. Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок", заяви Борисов пред журналисти, в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ), за когото се пошегува, че дори "Деси Радева го хвали", затова е дошъл да види "дали не е станал преврат".

На въпрос как ще отговори на критиките на БСП, които вчера заявиха, че ще поискат вот на недоверие срещу правителството за провал в политиката по околната среда и водите заради водната криза в Перник, той отговори:

"Докато 100-годишната партия на Корнелия Нинова беше на власт, не беше направена нито една пречиствателна станция на морето. Плувахте в... какво? Хората както влизаха в морето, излизаха с разстройство... Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи "Кремиковци", да не говорим за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и Враца отрови. Ще оставим опозицията да критикува, това им е работата. Ние ще строим както досега. Спазваме се обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват".

По думите на министър-председателя, ако работниците "се стегнат, до края на май месец трябва да направят" пътя.

"Искам да е готово за края на май, максимум за 13 юни", пошегува се той с датата на своя рожден ден.

"Нова година ще посрещнем май месец", добави Борисов, като подчерта, че така трафикът по магистралата ще се облекчи.

Той изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища.

"Помня преди 3-4 години на 31 декември извозвахме хора, два метра сняг, сега е страшна суша, 5-6 градуса, дано завали сняг", каза премиерът, като отбеляза, че 31 декември е прекрасен работен ден.

По-късно той отиде в бургаското село Камено, където беше посрещнат с народни танци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари