Бойко Бойко: Дянков ми изправя косата, Вежди искаше да го души

0
Бойко Борисов нарече бившия финансов министър "опак човек"
Бойко Борисов нарече бившия финансов министър "опак човек"

"Симеон Дянков е един от малкото хора, който е успявал да ми изправи малкото коса, която имам по един или друг повод", върна се назад във времето Бойко Борисов на премиерата на книгата на бившия вицепремиер и финансов министър "Кризата в Европа. Поглед отвътре". Бойко Борисов нарече бившия финансов министър "опак човек", но призна, че е запазил финансовата стабилност в България по време на финансовата криза.

Премиерът разказа, че Вежди Рашидов искал да удуши финансовия министър, който отказвал пари за структурни обекти. "В един момент се обърках кой е финансов министър и кой е културен. Вежди Рашидов ми говореше за пари, а Дянков за открита тракийска колесница", разказа Борисов.

Премиерът благодари на Симеон Дянков за всички спорове, които са имали и специално обясни на Корнелия Нинова от БСП, че Дянков няма да бъде връщан в правителството. Борисов бе категоричен, че ако през миналата година Дянков е бил финансов министър, а Цветанов вътрешен министър, е нямало да има криза в КТБ, нито там да влиза полиция.

Освен президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов, в Софийската градска художествена галерия бяха председателят на парламента Цецка Цачева, настоящият финансов министър Владислав Горанов, както и други настоящи и бивши министри.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари