Бойко Борисов: Гледам - режат ръце, глави, крака - насилие над паметника

2
Той нарече голяма глупост начина, по който се демонтира Паметникът на Съветската армия
Той нарече голяма глупост начина, по който се демонтира Паметникът на Съветската армия

Той нарече голяма глупост начина, по който се демонтира Паметникът на Съветската армия

Лидерът на ГЕРБ разкри, че много симпатизанти на ГЕРБ му пишат възмутени "Как позволяваш това?". Той посочи, че не е бил този начинът, нито този моментът - по време на гледането на бюджета и Конституцията. Отговорността за това стовари върху кмета на столицата Васил Терзиев.

"Смисълът на цялата операция беше това да се разглоби и да се пренесе в Музея на социалистическото изкуство, без насилие без подобни агресии, които разделят обществото. С ясно обяснение, да се каже, почитаме историята, почитаме тези, които са победили Хитлер. С една дума - нещо, което много внимателно можеше да се направи, като чувствителна тема, се направи по най-глупаия начин. Но с кмет като Терзиев не очаквам нещо различно", заяви Борисов в Казанлък по време на Зимната академия Жени ГЕРБ, цитиран от dir.bg.

"Аз съм за преместването на Паметника в музея", подчерта Борисов и припомни, че именно затова са го направили заедно с Вежди Рашидов, защото много от творбите от времето на социализма имат и висока художествена стойност.

"Аз помня паметника на Ленин, помня петолъчката, аз помня Георги Димитров, помня това чудо пред НДК. С Вежди направихме Музей на социалистическото изкуство. Това са били в огромната си част много качествени и много добре направени произведения на изкуството", коментира още Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ идеята е била да показваме на децата и внуците какво е било при предишния режим. И даде пример как някой ще си заведе внучето в музея и ще му обяснява: "Ей на тоя кмет дядо му откриваше тоя паметник".

В същото време показа, че не одобрява всички предприети действия по демонтажа.

"Но когато гледам - режат ръце, глави, крака, все едно някакво насилие над паметника, това дразни хората. Трябваше да им обясним спокойно. Глупостта изнервя в момента и дава огромна възможност да се говори. Лошо е, че много наши симпатизанти ми пишат - "как позволяваш това нещо". Позволявам го, защото софиянци си избраха Терзиев. Няма да се учудя, ако сега го излъскат и го върнат, и на това са способни", заключи Бойко Борисов.

"Глупост ли е, или умисъл", разсъждава лидерът на ГЕРБ. "Когато едно малцинство започне да прави тик-так върху мнозинството, нищо хубаво не може да се получи", обобщи Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Мунчо
    Тиквомир е новатор в правото - измисли ново престъпление: НАСИЛИЕ НАД ПАМЕТНИК. Иначе продължава да е фурнаджийска лопата: хем е против паметника, хем е против премахването му. Мафията да се вземе в ръце и да го изпрати при Трактора. Аман от този боклук!
  • 6
    4
    ало, умнокрасивите,
    баце пак ви го набива с двеста, а вие юрдечетата крякате ли крякате!
  • 9
    3
    Анчо
    Хитрият като лисица Борисов,пак направи за смях ПП-ДБ.Хак да им е!Съюз с дявола не е здравословен.
  • 15
    2
    азбукарче
    Защо ли ББ заприлича на плъх в брашно? Ту си показва муцуната, ту се скрива.
  • 11
    1
    Ама
    Добре всичко зависи от теб и твоята партия можехте да спрете това оправдания като това не важи много хора имаха вяра в теб загуби много и продалжава да губите .върни си уважението към хората с дела не със думи .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари