БНТ ще излъчва предизборни дебати всеки ден

0
Обществената телевизия се отдава на изборна тема
Обществената телевизия се отдава на изборна тема Снимка: БНТ, стоп кадър

Българската национална телевизия(БНТ) ще излъчва всеки ден предизборни дебати и диспути. Това каза генералният директор на обществената медия Емил Кошлуков в предаването „Още от деня"

В хода на предизборната кампания всеки делничен ден от 16:00 ч. БНТ ще излъчва дебати с политическите партииТъй като вероятно няма да има митинги заради пандемията от COVID, затова даваме повече ефирно време на партиите, а и на зрителите,подчерта той. В тази ситуация трябва да сме доста по-щедри към партиите, каза още Кошлуков, но най-вече към избирателите. Смятам, че това ни е задължение. Затова правим всеки делничен дебати и диспути, нещо, което никога не сме правили. Т.е. всички партии, регистрирани за изборите, ще можем да ги чуем и видим. Отделяме голямата вечерна публицистика изцяло за тях“, обяви генералният директор.

Публицистичните предавания "Панорама" и "Референдум" също ще са посветени на предизборната кампания, както и времето след "По света и у нас" в 20 ч, когато могат да се излъчват предизборни хроники.

„След централните и късните новини имаме специални форми, където освен традиционните хроники на партиите, ще има очерци и портрети на кандидатите. Бих посъветвал всички партии да се възползват от това. Ако искат ново лице, да го покажат“, препоръча Кошлуков.

Телевизионните центрове – Благоевград, Русе, Пловдив, Варна, два - три пъти седмично ще организират дебати за местните водачи..

Обществената телевизия преговаря с Централната избирателна комисия(ЦИК)да пусне и предаване за секционните комисии, което да обучи хората, които ще влязат в тях. В комисиите ще бъдат заети 70 000 души, които няма как да бъдат събрани в момента, за да преминат през обучение. Затова от БНТ преговарят с ЦИК, за да организират предаване подобно на телевизионното обучение на учениците по време на локдауна.

По традиция обществената телевизия ще подпише споразумение с всички политически партии, които ще участват на изборите. Времето, съгласно изборното законодателство, ще е еднакво за всички. Начинът, по който те участват, се определя от жребий, който ЦИК тегли. Имаме предаване за парламентарните и извънпарламентарните партии. Вярвам, че тази година сме дали много, разясни ангажиментите на БНТ Емил Кошлуков.

На сайта и мобилното приложение ще има интерактивна карта. На нея ще могат да се видят всички кандидати, с програмите на партиите и обещанията, които са дали за хората. Така според генералният директор Емил Кошлуков БНТ ще стане домът на изборите, като ще дава най-много информация, тъй като търговските медии не могат да си позволят толкова дебати и диспути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари