Блинкън обвини Русия, че използва доставките на храна като оръжие

0
Снабдяването с храни за милиони украинци и милиони други по света е буквално заложник на руските военни, смята държавният секретар на САЩ
Снабдяването с храни за милиони украинци и милиони други по света е буквално заложник на руските военни, смята държавният секретар на САЩ Снимка: ЕПА / БГНЕС

Снабдяването с храни за милиони украинци и милиони други по света е буквално заложник на руските военни

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес обвини Русия, че използва храната като оръжие в Украйна и държи като "заложници" доставките на храни не само за милиони украинци, но и за милиони хора по света, които разчитат на украинския износ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обръщайки се към Съвета за сигурност на ООН, Блинкън призова Русия да спре да блокира украинските пристанища. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, за да осъществи това, което Москва нарича "специална военна операция".

"Руското правителство изглежда смята, че използването на храни като оръжие ще помогне да се постигне това, което инвазията му не е постигнала - да сломи духа на украинския народ", каза той. "Снабдяването с храни за милиони украинци и милиони други по света е буквално заложник на руските военни."

Войната в Украйна доведе до поскъпване в световен мащаб на зърнени култури, растително масло за готвене, горива и торове.

На Русия и Украйна се пада общо почти една трета от световните доставки на пшеница. Украйна е и основен износител на царевица, ечемик, слънчогледово и рапично масло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    хемороид
    Путин много добре знае че емигрант в Русия не ще, прекалено е могучая, всички бегат на запад
  • 1
    2
    До първи - Роджи
    Прав си, но този път когато се зададат милионите гладни емигранти, вместо към Европа ще ги изпращаме към Русия. Както сам казваш, каквото повикало, такова се обадило. Нека и Путлер положи малко грижи за бежанците.
  • 1
    1
    Rogi
    Каквото повикало,такова се е обадило,защо се чудят щом едните могат да налагат санкции защо и другите да не могат.Лошото е че обикновения човек го отнася.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари