Бизнесмен си плати данъците с пет колички с монети

11

Американски бизнесмен се подигра с Департамента по транспорт на САЩ, като си плати данъците с пет строителни колички пълни 300 000 монети, разказа Би Би Си, пише OFFnews.

Монетите на Ник Стафорд от Кедар Бъф, Вирджиния, са били толкова много, че машините за преброяване не са могли да се справят с обема. На персонала е отнело повече седем часа, за да брои монетите, като са работили извънредно.

Причината за протеста на Стафорд е нежеланието на департамента да си свърши работата. Той е поискал телефон, на който може да попита как да регистрира три автомобила. Попълнил е формуляр със запитването, оттам са му дали номер, който в последствие се оказва неработещ.

"Независимо дали данъкът ми е 300 долара или 300 000 долара, трябва да има едно и също отношение към хората, това е демокрацията", каза той.

Стафорд смята, че администрацията трябва да приеме необичайната му форма на плащане без да се оплакват, тъй като според Закона на САЩ от 1965 година монетите са "законно платежно средство за всички дългове, обществени такси, данъци и такси".

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари