Бил Гейтс призна за „най-голямата грешка“ на "Майкрософт"

0
Пропуснахме да бъдем доминиращата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов процес
Пропуснахме да бъдем доминиращата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов процес Снимка: БТА

Гейтс, който говори на форум във Вашингтон, каза, че „Майкрософт“ би била още по-ценна, ако беше спечелила битката за работещ софтуер за мобилни устройства срещу "Гугъл" и платформата му "Андроид".

"Пропуснахме да бъдем доминиращата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов процес. Ние не възложихме на най-добрите хора да вършат работата."

Гейтс, който се отдръпна от ежедневното управление на компанията преди десетилетие, заяви, че провалът в мобилните устройства е "най-голямата грешка, която направих" в "Майкрософт“, защото това "беше определено сред нашия набор от умения".

"Ние очевидно бяхме компанията, която трябваше да постигне това, а ние не го направихме", каза той.

"Майкрософт" и други големи софтуерни фирми също така са допуснали грешка, като са позволили на "Амазон" да стане водещата компания за компютърни облаци.

"Това е изненада и голям кредит за Джеф Безос и неговия екип, че те излязоха начело", каза Гейтс.

На въпрос как се чувства от това, че е изместен от Безос като най-богат човек в света, Гейтс отговаря, че това „е знак, че не съм си раздавал парите достатъчно бързо, за да изпадна от челната десятка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари