Bentley пусна уникална кола само в 12 екземпляра

1
Началната цена на Mulliner Bacalar е 1,7 милиона евро.
Началната цена на Mulliner Bacalar е 1,7 милиона евро.

Bentley представи удивително возило, наречено Mulliner Bacalar, което представлява двуместна кола ръчна изработка, съобщава АвтоDream.

Към днешна дата моделът Mulliner се възприема като персонализация на модела Bentley, но на малцина е известно, че още през миналия век компанията стартира производството на разкошни автомобили.

Новото возило е с купе по поръчка. В разработката му са участвали специалисти от ателие Mulliner.

Колата беше представена във Великобритания – родината на Bentley. Името Bacalar има историческа и географска стойност. Лагуната Балакар е невероятно красиво езеро в Мексико.

В процеса на създаване на колата е постигнат страхотен външен вид, който напомня миналогодишния концепт EXP 100 GT, който беше създаден за 100-годишнината на компанията. Отличителна черта на модела е, че няма покрив, а панелите на купето са изработени ръчно. Във вътрешността има две кресла, облечени в специална кожа.

В качеството на багажно пространство са осигурени две пътни чанти.

Няма как да не споменем, че за изработката на колата са използвани екологично чисти материали.

Bacalar е с шестлитров двигател W12, чиято мощност достига 659 к.с. (900 Нм). Предвидена е възможност за 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела.

Колата е второто двуместно творение на Bentley от 30-те години на 20 в. Тиражът, както може да се предположи за луксозна версия, е ограничен – само 12 екземпляра ще слязат от конвейера.

Началната цена на Bacalar е 1,7 милиона евро.

Имайки предвид всичко, което казахме дотук, не е удивително, че са произведени толкова малко бройки. Те са предварително поръчани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари